Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdésed van?

Írj nekünk! (Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00)

info@naturbest.hu

Tippek és trendek

Népszerű gyógygombák

Medgyesi Panka
2021.01.05 11:25
Népszerű gyógygombák

Nyakig járunk a télben, idén pedig különösen nagy figyelmet szeretne mindenki fordítani immunrendszere támogatására a vírusok elkerülése miatt. Ha úgy érezzük, elvesztünk a rengeteg készítmény labirintusában, amit kínálnak nekünk, esetleg szeretnénk inkább valami természetes hatóanyaghoz nyúlni, akkor ideje megismerkednünk a gyógygombákkal. 

A gyógygomba szó hallatán szerintem a legtöbb ember még ma is szkeptikussá válik, pedig egyáltalán nem ördögtől valóak ezek a növények. Sőt! A Távol-keleten már évezredek óta ismerik és használják a gyógygombákat a népi orvoslásban. Na de tulajdonképpen mire is jók ezek a készítmények? 

Hatásaik:

A gyógygombáknak elsősorban immunrendszer erősítő és vírusölő hatásuk van, így kiválóan alkalmasak a betegségek megelőzésére, vagy akár a kezdetleges tünetek enyhítésére és gyógyítására. Ezen felül jótékony hatással vannak az emésztőrendszerünkre, egyes fajták pedig kifejezetten jó eredményeket értek el a rákos sejtek kialakulásának megelőzésében, illetve gyógyításában is. Méregtelenítő hatásuk van, rugalmasan tartják a szív-és érrendszer falát. Azt viszont nagyon fontos elmondanunk, hogy ezek a készítmények a természetben fellelhető jótékony hatású gyógynövények, nem minden esetben helyettesíthetik a gyógyszeres kezelést.

  • A pecsétviaszgombát a halhatatlanság növényeként is szokták emlegetni, az egyik legsokoldalúbb gyógygomba. Fokozza a sejtek oxigénfelvételét, ösztönzi a májműködést, ezáltal rendkívül jó méregtelenítő hatása van. Ajánlatos asztma, vagy egyéb légúti megbetegedések kezelésére, egyes kutatások szerint pedig az Alzheimer-kórban szenvedők számára is ígéretes gyógyír lehet.


  • A mandulagomba rendkívül jó koleszterin-és vérnyomáscsökkentő, magas rozs tartalmának köszönhetően pedig hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez. Felgyorsítja a máj működését, így méregtelenítő hatású. 

 

  • A kínai hernyógomba ásványi anyagokban gazdag, hozzájárul a szívrendszer egészséges működéséhez. Használata megelőzi a vesekő kialakulását, emellett nyugtató hatással van az idegrendszerre. Segíti a nyugodt és pihentető alvást. Régebben potencianövelő hatásáról ismerték a népi gyógyításban.


 

Bár ezeket a gyógygombákat fogyaszthatjuk étkezéseink során is, inkább a táplálékkiegészítő formájában való felhasználást javasoljuk. Egyrészt így sokkal egyszerűbben és biztonságosabban juthatunk hozzájuk, másrészt ezeknek a gombáknak az íze nem minden ember tetszését szokta elnyerni. Így érdemes inkább kapszula formájában, de mindenképpen megismertetni szervezetünkkel ezeket a hatóanyagokat.