Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdésed van?

Írj nekünk! (Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00)

info@naturbest.hu

Tippek és trendek

Miért jók a natúrkozmetikumok?

Medgyesi Panka
2020.12.08 20:50
Miért jók a natúrkozmetikumok?

2020-ban egyre nagyobb figyelmet fordítunk az életvitelünkre, és próbáljuk megtalálni az utunkat vissza a természethez. Odafigyelünk arra, mit eszünk, mit iszunk, mit viselünk, valamint arra is, mi kerül az arcunkra. Na, de ami natúr az vajon automatikusan jobb is? 

Ma már nagyon felkapott minden, ami természetes. De akár tovább is mehetünk: bio, vegán, vegyszer-és állatkísérletmentes. Ezek mind-mind olyan kifejezések, melyek láttán megnyugszik a lelkünk: választásunkkal tettünk valamit a Földünk és saját egészségünk érdekében. De ezek a termékek vajon tényleg annyira jók, és megérik az árukat?

Mi is az a natúrkozmetikum? 

Natúrkozmetikumok alatt tulajdonképpen minden olyan terméket értünk, mely nem tartalmaz mesterségesen hozzáadott szintetikus anyagokat. Ilyen például: tartósítószer, színezőanyag, illatanyag, parabén, szilikon és mindenféle egyéb kémiai vegyület. Egy natúrtermék lehet vegán, vagy bio is, ám ezek a kifejezések nem ugyanazt jelentik és nem feltétlen vonja maga után egyik a másikat. Ezért fontos, hogy mindig ellenőrizzük a terméken lévő címkét és leírást, hogy igényeinknek megfelelő terméket választhassunk. 

Miért válasszunk natúrkozmetikumokat?

A natúrkozmetikumok legfőbb előnye, hogy természetes összetevőiknek köszönhetően kevésbé irritálják a bőrt és jobban táplálják azt. Kevesebb összetevőkből állnak, mint szintetikus társaik, így mindig pontosan tisztában lehetünk vele, mit is kenünk az arcunkra. Mivel hiányoznak belőlük a felesleges adalékanyagok, ezért az értékes antioxidánsok könnyebben és koncentráltabban tudnak felszívódni, így maximalizálva hatásukat. Emellett előnyük még:

  • Nincsenek nem várt mellékhatásaik
  • Nem öregítik a bőrt
  • Nem tömítik el a pórusokat 
  • Használatukkal védjük a környezetet

Kiknek jó?

A válasz nagyon egyszerű: tulajdonképpen bárkinek. Nemtől, kortól függetlenül, bárki megtalálhatja a számára tökéletes natúrkozmetikumokat. Az alap kritérium viszont itt is nagyon fontos. Legyünk tisztában bőrünk típusával, illetve az elérni kívánt eredménnyel. Bár kicsi az esély bőrirritációra, mindig bizonyosodjunk meg arról, van-e valamilyen allergiánk egyes gyógynövényekre vagy zöldségfélékre, mielőtt megvásárolnánk egy terméket. Emellett amire érdemes odafigyelni az a tárolásuk. Mivel nem tartalmaznak mesterséges tartósítószert, így érdemes őket hűtőben tárolni, hogy minél több ideig tudjuk használni kedvenc termékeinket. 

Elmondhatjuk tehát, hogy a natúrkozmetikumok valóban számos jó tulajdonsággal rendelkeznek szintetikus anyagokkal dúsított társaikkal szemben. Érdemes beruházni rájuk, hiszen hosszú távú használatuk kifizetődik, és sokkal szebb, ragyogóbb és fiatalabb lesz a bőrünk.