Tippek és trendek

Népszerű gyógygombák
05
Jan

Nyakig járunk a télben, idén pedig különösen nagy figyelmet szeretne mindenki fordítani immunrendszere támogatására a vírusok elkerülése miatt. Ha úgy érezzük, elvesztünk a rengeteg készítmény labirintusában, amit kínálnak nekünk, esetleg szeretnénk inkább valami természetes hatóanyaghoz nyúlni, akkor ideje megismerkednünk a gyógygombákkal. 

Miért olyan népszerűek a koreai kozmetikumok?
16
Dec

A koreai kozmetikumok az elmúlt évtizedben meghódították az egész világot. Nem is csoda, hiszen színes, vicces csomagolásaikat elnézve sokszor úgy érezhetjük, mintha a drogéria helyett egy játékboltba tévedtünk volna. De vajon a díszes külső mögött értékes belső rejlik?

Miért jók a natúrkozmetikumok?
08
Dec

2020-ban egyre nagyobb figyelmet fordítunk az életvitelünkre, és próbáljuk megtalálni az utunkat vissza a természethez. Odafigyelünk arra, mit eszünk, mit iszunk, mit viselünk, valamint arra is, mi kerül az arcunkra. Na, de ami natúr az vajon automatikusan jobb is? 

Miért fontos a D vitamin?
01
Dec

Bár a téli hónapok közeledtével sajnos a Nap egyre ritkábban bukkan elő, a belőle szerzett D-vitaminra egyre nagyobb szüksége lenne a szervezetünknek. De miért olyan fontos a D-vitamin számunkra, és tényleg védekezhetünk vele a koronavírus ellen?

 Egy egészséges felnőtt napi D-vitamin szükségletét fedezi, ha elegendő időt tölt a napsütésben. Viszont a zord időjárás és a kialakult vírushelyzet miatti bezárkózás miatt erre egyre kevesebb lehetőségünk maradt, így kénytelenek vagyunk más formában hozzájutni.

Az arcápolás nagyágyúi: a kollagén és a hialuronsav
21
Nov

Ha jártasak vagyunk az arcápolási termékek világában, akkor biztosan nekünk is feltűnt már, milyen gyakran hangoztatják, hogy a készítmény kollagént vagy hialuronsavat tartalmaz. De vajon mi célt szolgál ez a 2 összetevő? Csupán hangzatos PR fogásról van szó, vagy valóban csodaszerek a bőrnek?

Bár sokszor találkozunk a kollagénnel és a hialuronsavval, sok minden van, amit még nem tudunk róluk. Például, hogy mindkét összetevő természetes formájában is megtalálható a szervezetünkben. Vagy, hogy bár hatásuk hasonló, teljesen más formában kell felhasználnunk őket ahhoz, hogy kifejtsék pozitív hatásukat.