Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdésed van?

Írj nekünk! (Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00)

info@naturbest.hu

Tippek és trendek

Nyakig járunk a télben, idén pedig különösen nagy figyelmet szeretne mindenki fordítani immunrendszere támogatására a vírusok elkerülése miatt. Ha úgy érezzük, elvesztünk a rengeteg készítmény labirintusában, amit kínálnak nekünk, esetleg szeretnénk inkább valami természetes hatóanyaghoz nyúlni, akkor ideje megismerkednünk a gyógygombákkal. 

A koreai kozmetikumok az elmúlt évtizedben meghódították az egész világot. Nem is csoda, hiszen színes, vicces csomagolásaikat elnézve sokszor úgy érezhetjük, mintha a drogéria helyett egy játékboltba tévedtünk volna. De vajon a díszes külső mögött értékes belső rejlik?

2020-ban egyre nagyobb figyelmet fordítunk az életvitelünkre, és próbáljuk megtalálni az utunkat vissza a természethez. Odafigyelünk arra, mit eszünk, mit iszunk, mit viselünk, valamint arra is, mi kerül az arcunkra. Na, de ami natúr az vajon automatikusan jobb is? 

Bár a téli hónapok közeledtével sajnos a Nap egyre ritkábban bukkan elő, a belőle szerzett D-vitaminra egyre nagyobb szüksége lenne a szervezetünknek. De miért olyan fontos a D-vitamin számunkra, és tényleg védekezhetünk vele a koronavírus ellen?

 Egy egészséges felnőtt napi D-vitamin szükségletét fedezi, ha elegendő időt tölt a napsütésben. Viszont a zord időjárás és a kialakult vírushelyzet miatti bezárkózás miatt erre egyre kevesebb lehetőségünk maradt, így kénytelenek vagyunk más formában hozzájutni.

Ha jártasak vagyunk az arcápolási termékek világában, akkor biztosan nekünk is feltűnt már, milyen gyakran hangoztatják, hogy a készítmény kollagént vagy hialuronsavat tartalmaz. De vajon mi célt szolgál ez a 2 összetevő? Csupán hangzatos PR fogásról van szó, vagy valóban csodaszerek a bőrnek?

Bár sokszor találkozunk a kollagénnel és a hialuronsavval, sok minden van, amit még nem tudunk róluk. Például, hogy mindkét összetevő természetes formájában is megtalálható a szervezetünkben. Vagy, hogy bár hatásuk hasonló, teljesen más formában kell felhasználnunk őket ahhoz, hogy kifejtsék pozitív hatásukat.