Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdésed van?

Írj nekünk! (Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00)

info@naturbest.hu

Tippek és trendek

Az arcápolás nagyágyúi: a kollagén és a hialuronsav

Medgyesi Panka
2020.11.21 11:28
Az arcápolás nagyágyúi: a kollagén és a hialuronsav

Ha jártasak vagyunk az arcápolási termékek világában, akkor biztosan nekünk is feltűnt már, milyen gyakran hangoztatják, hogy a készítmény kollagént vagy hialuronsavat tartalmaz. De vajon mi célt szolgál ez a 2 összetevő? Csupán hangzatos PR fogásról van szó, vagy valóban csodaszerek a bőrnek?

Bár sokszor találkozunk a kollagénnel és a hialuronsavval, sok minden van, amit még nem tudunk róluk. Például, hogy mindkét összetevő természetes formájában is megtalálható a szervezetünkben. Vagy, hogy bár hatásuk hasonló, teljesen más formában kell felhasználnunk őket ahhoz, hogy kifejtsék pozitív hatásukat.

Hialuronsav

A hialuronsav nem csak a drogériák polcain található meg. Ez egy ismétlődő egységekből álló cukormolekula, természetes építőeleme a testnek. A bőrápolásban azért van fontos szerepe, mert segít a vízmegtartásban, ezzel pedig hozzájárul bőrünk hidratáltságához. Az viszont fontos, hogy önmagában csak a zsírosabb bőrnek nyújt megfelelő hidratálást, így ajánlatos a hidratálókrémünkkel együtt használni, hogy látható eredményt érjünk el. Na de mi is az a látható eredmény?

  • Fokozza a bőr vízmegtartó képességét
  • A bőr teltebb, rugalmasabb és puhább lesz
  • Kisimítja a ráncokat
  • Gyulladáscsökkentő, támogatja a bőr regenerációját
  • Segít megelőzni az öregedés látható jeleit az arcon

A hialuronsav tehát kiemelkedően fontos a bőr hidratáltságának elérésében. Hiszen legyen szó száraz vagy zsírosabb bőrről, csak a megfelelően hidratált bőr tud egészséges és fiatal maradni.

Kollagén

A kollagén a szervezetben leggyakrabban előforduló fehérje, jelentése „ragasztó-termelő”. Ez jól mutatja működését, hiszen tulajdonképpen egy olyan anyagról van szó, amely összetartja a szöveteket, így őrizve bőrünk rugalmasságát. A legjobb eredmény érdekében táplálék kiegészítő formájában érdemes a szervezetünkbe juttatni.  

És hogy milyen hatásai vannak?

  • Javítja a bőr rugalmasságát
  • Megakadályozza az UV károsodást
  • Csökkenti a bőr érdességét
  • Csökkenti a ráncokat
  • Növeli a bőrben lévő kollagén mennyiségét

A kollagén nem csak a bőrnek jó, hanem erősíti a körmöket és megakadályozza a hajhullást is. Ráadásul, nem csak a szépségiparban hasznos: erősíti a csontokat, hozzájárul az egészséges szívműködéshez, felépíti a porcokat és elősegíti az izmok növekedését és regenerációját is.

Bátran állíthatjuk tehát, hogy a hialuronsav és a kollagén nem csak hangzatos nevük miatt kaptak helyet az arcápolási termékek címkéin, hanem tényleg csodaszerek, ha a bőrünk egészségéről van szó. Használjuk őket hát bátran, odafigyelve mindkét alkotóelem sajátosságára.